Asphyxia (2022) '30

Concept by Marc Montijano
during International
Territori performance art festival
Ibiza / Spain
III edition 17/25 September 2022

Performers: Philemon Mukarno, Engel Pluk and Joanna Hruby among others.

Territori Ibiza is an international gathering that focuses on performance art. Since 2020, the island has brought together an exceptional group of artists from around the world who specialize in body-based, live, and action arts. At Territori, we offer a platform for creative exploration and welcome emerging and local talent.

Our aim at Territori is to bring people closer to the living arts and overcome any apprehension they may have. Performance art is a unique experience that connects the audience with artists through the body, within a specific context linked to the territory. We believe that an audience is crucial to the success of any performance.

The third edition of the international festival ‘Territori’ concluded on Sunday in Ibiza with music and three performances. The performance Asphyxia, which critiqued the serious problem of housing in Ibiza, was also showcased.

We offer a 9-day immersive experience that includes a carefully curated program of, mentoring, documentaries, talks and exhibitions. Our goal is to provide a supportive environment for artists to explore and develop their craft.

La tercera edició del festival internacional ‘Territori’ es va clausurar aquest diumenge a Eivissa amb música i tres performances. Entre elles, la de Miss Beige, artista que va atreure un exèrcit de seguidors vestits de beix i armats amb un martell.

Abans va ser el torn de Peter Rosvik, que va expressar la crisi global amb dues opcions: la destrucció de l’individu o la destrucció d’un món fràgil. També es va poder veure la performance Asfíxia, que va criticar el greu problema de l’habitatge a Eivissa.

Un dels plats forts de la tarda venia de la mà de Miss Beige, que va fer una convocatòria oberta al públic. Els participants havien de vestir de beix i dur un martell. Només podien entrar després de rebre el vistiplau de Miss Beige.

La tercera edició del Festival Internacional de Performance ‘Territori’ se celebrarà a Eivissa entre el 17 i el 25 de setembre. S’hi podran veure fins a 19 propostes tant nacionals com internacionals en què participaran 36 persones, entre artistes, docents i ponents.

Avui el claustre de l’Ajuntament d’Eivissa ha acollit la presentació de l’esdeveniment, que es duu a terme amb la col·laboració dels cinc ajuntaments de l’illa i el Consell Insular. IB3 és el mitjà oficial del festival, el qual, a més de performances, oferirà conferències, tallers, projeccions de documentals i un concert.

Les activitats es faran a diferents espais naturals, urbans i galeries eivissencs. El missatge principal de l’edició d’enguany és que el cos importa.

Performance     ^Top        Next>